Historické pohlednice Žichovic

29.08.2008, 14:05, Miloslav Sova

Pohlednice Žichovic 1920-1930Je to již několik měsíců co mě oslovil pan Jiří Novák a již podruhé mi poskytnul velmi zajímavé historické materiály, které se tentokrát přímo týkají obce Žichovice


 

V průběhu letošního léta, se samozřejmě v Žichovicích mnoho změnilo. Nejviditelnější změny zaznamenal obecní úřad, kde rekonstrukce zdá se úspěšně pokračuje a změny kolemjdoucí mohou zaznamenat prakticky každý den. Mnohem více pozornosti občanů se však soustředilo na letní kauzu Žichovická škola.

 

Vcelku banální organizační a finanční spory vyústili až k odchodu dlouholeté ředitelky Mileny Hnídkové. Ačkoliv k řešení sporu byli nakonec přizváni i rodiče školáků, osobně bych očekával informování také rodičů předškoláků, protože ti budou v nejbližších letech přihláškou svých dětí do místní školy rozhodovat o jejím osudu.

 

Dnes již nemá smysl se k celé kauze podrobně vracet, škola již má naštěstí novou paní ředitelku. Paní Hnídkové bych za rodiče rád poděkoval za všechno, co pro místní školu vykonala a popřál ať se jí v její nové škole daří.

 

Žichovice v letech 1920 - 1930

 

Když jsem před rokem shromažďoval historické fotografie Žichovic, na vlastní kůži jsem poznal jak je dnes těžké, sehnat nějaké kvalitní materiály. O to větší radost jsem měl, když se na mě obrátil pan Novák , který nezapoměl na svůj slib a zaslal mi velmi staré pohlednice týkající se naší obce. Takto si Žichovice pamatují zřejmě jen naši nejstarší obyvatelé.

                       

                       

 

                        

 Pokud by vás zajímali všechny historické fotky, které se nám podařilo nashromáždit, shlédněte prosím tuto fotogalerii

 
« Zpět


Diskuse: "Historické pohlednice Žichovic"
Datum: Jméno: Komentář:
09.10.2008, 18:14 hav.ma@seznam.cz nesouhlas
21.10.2008, 14:30 Miloslav Sova Re: nesouhlas
15.04.2009, 19:27 Marie Havelková dovětek
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře